Stille ildsjæl: Keld Bay Petersen

 
Kilde: Allan Søndergaard
Allan Søndergaard
Tirsdag d. 23. feb. 2021 - kl. 11:30

 

Selv om han er et hoved højere end de fleste, og således let at få øje på, er han en stille ildsjæl. Han er ikke en, der fører sig frem, men fører andre frem ved sin hjælpsomme og sociale adfærd. Manden er en af Sabros mange ildsjæle, Keld Bay Petersen.

Keld er engageret i frivilligt arbejde i Røde Kors`s mentor ordning for at hjælpe løsladte efter en afsonet dom med at etablere sociale kontakter og netværk. Desuden er han med sin hund med i TRYGFONDEN`S besøgshunde ordning, hvor de besøger sårbare mennesker.

Selv om Keld selv kan mønstre flere sygdomme og skavanker, eller måske netop derfor, er han også aktiv motionscyklist. Siden 2017 har Keld været teamleder på Team My Heart Aarhus. Oprindeligt er Team My Heart et cykelhold bestående af folk med forskellige hjertelidelser. Ofte har disse mennesker forskellige følgelidelser, og svært ved at skabe rum for fysiske udfoldelser i socialt samvær med andre ligestillede. Men hjertesygdom er ikke et medlemskrav. Der kan være andre lidelser, eller kun ”alder”. Det er lykkedes til fulde med Team My Heart. Der har været op til 20 med på cykelholdet, men alder og sygdom betyder lidt frafald, så der er 16 på holdet nu. Alder er således ingen hindring for at deltage. Det fleste har rundet den voksne konfirmationsalder. Ældste deltager 78, og der selv om det er gamle mænd, der dominerer, er kvinderne også pænt repræsenteret.

Team My Heart er ikke bare nogle gamle cykeltosser, det er et socialt samvær med humor og fællesomsorg.

Således kan et af de nyere medlemmer fortælle.

Jeg har selv kørt licensløb i DCU i mange år, men en hjertelidelse satte en stopper for det. Ved en tilfældig fejlopringning kom jeg i kontakt med Keld, og blev straks inviteret med på holdet. Jeg kom straks med i fællesskabet hvor humor og omsorg har hovedvægten. Turene med TMH er de bedste vitaminer.”

Under normale omstændigheder cykles der hver onsdag. Man mødes på P-pladsen ved Byleddet ved Brabrand Sø. Nogle cykler fra Sabro, andre ankommer i bil med cykler, da medlemmerne kommer fra hele Østjylland. Herefter går turen til Harlev-Bageren,hvor verdenssituationen klares over en kop kaffe og et rundstykke. Herefter går turen tilbage, og den lange rundtur om Brabrand Sø. Undervejs er der flere pitstop, for alle skal kunne følge. Keld danner bagtrop, og sørger for, at alle er med. Der køres altid i et tempo, så alle kan være med. Efter 35-50 km skilles man, og er tanket op med vigtige vitaminer.


Foto: Vi kører ud sammen og kører hjem sammen

 

Desuden planlægges der forskellige ture. Således har TMH været en tur på Samsø, besøgt Den Genfundne Bro, cyklet i Vildmosen og deltaget i en del motionsløb. Også her gælder det: Vi kører samlet ud og samlet hjem.

Keld beskriver Teamets fælles værdisæt således: "Vi cykler sammen - Vi passer på hinanden - Vi respekterer andre i trafikken, og hjælper hvis nødvendigt. Et værdisæt, der er endnu vigtigere efter at nye aktører kommer til på cykelstier". 

Der er ingen krav til cyklen. Nogle kører på almindelig cykel, flere kører på el-cykel, et par kører på el-tandem og der er racercykler.

Keld oplyser:

Team My Heart DK - ACTIVE LIVING cykler i teamjakke, som vore sponsorer har støttet os i at udvikle.

Når du besluttet dig for at cykle med os, får du 3 prøveture, hvor vi gensidig finder ud af, om din deltagelse er til gavn for dig og teamet. Når du starter på teamet skal du:

A. Betale et team årsgebyr kr. 100,00 for 2021.

B. Købe en original TEAM MY HEART jersey kr. 465,00. I øvrigt søger TMH sponsorer til trøjer.

C. Der skal køres med cykelhjelm

Lige nu arbejdes der må at opstarte onsdagsturene.