Det gode liv med sundhed og trivsel.

Det gode liv

med sundhed og trivsel.

 

”Gider du virkeligt, det ?” Ja, jeg gad starte et cykelhold for os med en hjertediagnose. Nu er det 5 år siden TEAM MY HEART ODENSE – ACTIVE LIVING begyndte at cykle hver mandag i Odense, og fra en start med 7 deltagere, er vi nu 32 aktive. Tilsammen har vi på vore ture i de næsten 5 år, cyklet mere end 4 gange rundt om jorden, eller mere end 162.000 km. Ikke så ringe af os med en eller diagnoser.

Når vi cykler, er der 2 vigtige elementer, motion og det sociale samvær. Begge elementer er vi dygtige til, og samtidig opnår vi, at opfylde det 3. mål – Sundhed og trivsel - af FN`s 17 Verdensmål for en klode i balance. Så med vor ugentlige aktivitet yder vi et beskedent, men for os et vigtigt bidrag til et fremtidigt bæredygtigt samfund.

TEAM MY HEART – ACTIVE LIVING har gennem årene fået god presseomtale og tv dækning. I dag er der også teams i Haderslev og Aarhus, og tilsammen er vi 58 deltagere, som Danmarks aktive hjertemotionister.

Tilbage til det indledende spørgsmål om at gide, det blev stillet til mig af en sygeplejerske på OUH`s hjerteafdeling efter min blodprop og hjerteoperation.  Spørgsmålet om gide udløste mit drive for at prøve  at bevise, at jeg i min senioralder kunne starte et cykelhold, hvor sundhed og  trivsel var i fokus. Nu næsten 5 år efter start kan jeg konstatere, det lykkedes, og fungerer i 3 byer indtil videre.

På de 2 websider www.teammyheart.dk og www.mandagscykling.dk kan vore aktiviteter følges, og det er, der mange der gør. Aktuelt har de 2 websider haft mere end 100.000 besøgende, og alle 3 teams har åbne grupper på Facebook.

Ole Klæstrup, teamudvikler for TEAM MY HEART DK - aktive hjerter i Danmark.